Mrt

3-E sınıfı Bahçelievler Deprem Eğitim Merklezini ziyaret etti. Afet ve Acil Durum Bilincini pekiştirip, Afet Gönüllü Sisteminin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında eğitime katılarak belgelerini aldılar.

Hadi sen de #ehlike Avı yap! Evindeki tehlikeli durumları Tespit et, Belirle, Sabitle, Yer değiştir.

Şbt

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yapılan "Geleceğe nefes, Cumhuriyete Nefes" projesi kapsamında Altınyıldız ilkokulu öğrencileri fidanlarının toprakla buluşturdu. Bugün Fidan, yarın nefes olmaları dileklerimizle.

Fidan ve tohum tedariklerini sağlayan velimiz Gamze Görece'ye teşekkür ederiz.

Şbt

Altınyıldız İlkokulu olarak, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD) ortopedik engelli bireylerin tek başına hareket etmesi, özgürce gezmesi, alışveriş yapması ve yaşadığı dünyayı keşfetmesi amacıyla yapmış olduğu "Plastik Kapak" kampanyasına katıldık.
Okulumuz öğrencileri başarıyla yürütülen " Plastik Kapak" kampanyası ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye teminine destek sağladılar. Ayrıca her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpe atılıp ,doğaya karışan kapakların geri dönüştürülmesine katkıda bulundular.
Gönderdiğimiz her kapak ile bir tekerlekli sandalyeye katkı sağlayarak engelli bireylerin özgürlüğüne adım atmasına ve doğanın korunmasına ortak olduk.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Selma ÖZKADAM'ın 4/B Sınıfı ile okulumuzda yürüttüğü Azerbaycan ve Türkiye ortaklı proje uygulanmaya başlanmıştır. Projemiz ilkokul 4.sınıfı kapsamaktadır.Proje yaş grubu 7-11 yaş aralığındadır. Sınıfımda Atölyem Var adlı projemiz 4. sınıf müfredatını içermektedir. Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Görsel sanatlar, müzik, Sosyal Bilgiler derslerinden hareketle etkinlikler düzenlenecek. Radyo tiyatrosu dinleme, müzik aleti yapımı, çiçek yetiştirme, kavram haritaları, kuş yuvası yapımı, web2 araç kullanma gibi etkinlikler planlanlanmaktadır.Öğretmenimize ve projede görev alan öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz. ‎

Şbt

Projemiz 7-11 yaş grubu için olup, okullarımızda teneffüslerin etkililiğini arttırmak, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak hem de oyun ve eğlenme ihtiyacını karşılamak için her sınıfın kendi oyununu üretmesini, aktif bir şekilde oynamasını hatta diğer sınıflara kendi oyunlarını öğreterek akran zorbalığının azalmasını amaçlayarak başlamış bulunmaktayız.

Projeyi okulumuzda 2/F sınıf öğretmenimiz Neşe Güvendir yürütmektedir.

Projeye Türkiye’den 10, Makedonya ve Yunanistan’dan 1’er ortak olmak üzere toplamda 12 öğretmenimiz katılım sağladı. Tanışma toplantısıyla start verilen 6 ay sürecek olan projeyle 7-11 yaş aralığı öğrencilerimizin;

- Çocuklarımızın oynayarak, eğlenerek öğrenmelerine fırsat tanımak,

- Öğrencilerimize kuralları öğrenme ve uygulama konusunda rehberlik yapmak

- Doğru bir şekilde sosyalleşmelerini sağlamak , iletişim becerilerini geliştirmek

- Akran zorbalığının önüne geçip farkındalık oluşturmak, amaçlanmaktadır.

Ock

Okulumuz 3-E ve 4-D sınıfı 'Anlamını Bul' etkinliği Dilimiz Zenginliğimiz projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Ock

3/A sınıfı öğrencilerimizden Aralık ayı etkinliğimiz olan “Anahtar kelimelerle hikaye anlatımı”.

Ock

Okulumuz 2/F sınıfında dilimizde sözün anlamıbnı destekleyen noktalama işaretlerine yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında okul öncesi eğitimi bölümü programına uygun olarak gerçekleştirdiğimiz “Bilmecelerle Kelimeler” etkinliğimiz için aileleri okulumuza davet ettik. Kendi hazırladıkları bilmeceleri arkadaşlarına soran çocuklar ve ebeveynler heyecanlı anlar yaşadılar. Sorulan bilmecelerin cevapları olan kelimeleri öğretmenleriyle birlikte cümlelere yerleştirirken çok eğlendiler. Öğretmen rehberliğinde hazırlanan bilmece kitaplarıyla da etkinliğimizi pekiştirdik. Katkıları için velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda uygulanan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anahtar kelimelerle cümle/afiş tasarımı etkinliklerinden örnekler...

Ock

Okul Öğrenci Meclisi üyeleri sınıfları gezerek Okul meclisini ve kendilerini tanıtmışlardır.  Okul Öğrenci Meclisi, sosyal ve kültürel tüm konularda yapılacak çalışmaları planlar, temsil eder ve koordine eder. Okul idaresi ile işbirliği yapar ve eşgüdüm sağlar. Okulumuzu İlçe, İl ve Türkiye Başkanlar Kurulunda temsil eder. Okulumuzda yapılan tüm projelerle ilgili bilgi sahibi olur, projeleri izler ve onlara katkıda bulunur.

Ock

Kasım ayında Okul Meclisi toplnatısı yapılmıştır. Okul Öğrenci Meclis Başkanlığına 4-F sınıfı öğrecisi Hamza Şahin seçilmiştir.

Ara

Doğanın çocuklarımız üzerinde sosyal, bilişsel, duygusal, dilsel ve ruhsal gelişiminin olumlu etkisini destekleyeci okul dışı ortamlar oluşturarak, tüm öğrencilerimizin doğanın içinde oyun oynayarak, keşfederek, eğlenerek öğrenmelerini amaçlayan "Bahçe Okulu Projemizden" kareler...

Ara

3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik hedeflenen Verimli Ders Çalışma Teknikleri konulu sııf seminerlerimiz tamamlanmıştır.

Ara

3. ve 4. sınıflarımıza yönelik hedeflenen Stres ve Stresle mücadele etme konulu sınıf seminerlerimiz tamamlanmıştır.